Nezisková organizace Živé město zve na tuto sobotu 4. května od 11 hodin na komentovanou procházku obory Hvězda (nejen) pro děti.

V rámci procházky oborou Hvězda prozkoumáme, jak je park vymyšlen, jak zda se cesty potkávají a zda vytvářejí nějaký ornament a zaznamenáme, co jsme všechno po cestě k letohrádku viděli a zažili. Stavbu letohrádku Hvězda prozkoumáme zvenku i zevnitř, od podzemí až po druhé patro- hodovní síň, která není běžně přístupná. Pokusíme se nalézt odpovědi na otázky, ke kterým stavba letohrádku a obory vybízí: Proč je stavba do půdorysu hvězdy? Jsou základy stavby opravdu do tohoto tvaru? V jaké době byla stavba vybudována?  Průvodcem otázkami, úkoly, spojovačkami a výtvarnými aktivitami budou pracovní listy a lektorka. Akce je určena nejen pro děti (od 3 let) a jejich dospělý doprovod.
 
Sraz u vchodu do obory Hvězda z Libocké ulice (poblíž zastávky Petřiny).
 
Lektorkou a autorkou listů je Mariana Dočekalová: učitelka výtvarné výchovy na ZŠ, redaktorka dětského časopisu HraNa (http://www.casopishrana.cz/), zakladatelka dětského klubu Kruhžítko, o.p.s. (www.kruhzitko.cz) a lektorka dětského tábora Artmill (www.artmill.eu). Akce je zdarma (včetně vstupu do letohrádku), budeme ale rádi za příspěvek na výrobu listů.

 

Sdružení Tejnka

         Napište nám

@