Od září semafory u hotelu Pyramida a na Malovance pouze oranžově poblikávají. Mnozí občané z okolí si stěžují na problémy s přecházením, ale i průjezdem křižovatek. Vznikla dokonce petice za znovuzprovoznění semaforů: http://e-petice.cz/petitions/svetelna-signalizace-u-pyramidy-krizovatka-belohorska-x-za-strahovem-x-pod-kralovkou.html

Dle informací z tisku se radnice na základě stížností občanů rozhodla semafory znovu zprovoznit, proces však může trvat i dva měsíce. Budou semafory do Vánoc?

Radnice MČ Praha 6 vysvětluje vypnutí semaforů tím, že vznikly pro potřeby objízdné trasy při výstavbě městského okruhu. Tento důvod pominul, a proto byly semafory zkušebně vypnuty. Neřízený provoz je vyhodnocován po stránce bezpečnosti a plynulosti provozu zástupci Technické správy komunikací, městské části, Policie ČR a Odboru dopravních agend Magistrátu. Po seznámení s výsledky vyhodnocení vydá městská část příslušné doporučení k dalšímu postupu. Konečné rozhodnutí je, na základě Statutu hl. m. Prahy, v kompetenci hlavního města (Odboru dopravních agend MHMP).

semafory

Sdružení Tejnka

         Napište nám

@