Chcete pořídit vánoční dárky ve své čtvrti? Navštivte první břevnovský ART MARKET plný originálních grafik, maleb, šperků a dalších kousků. ART MARKET pořádá Galerie Nativ, Bělohorská 92. Market zahajuje 29. listopadu od 19:00. Nakupovat pak můžete až do Vánoc od pondělí do čtvrtka mezi 13:00 a 18:00. Více zde.

Nákupem originální vánočních dárků můžete podpořit dobrou věc. Zajděte do dobročinného obchodu Cesta Domů (Bělohorská 90) pro knihy, diáře, hry, origami, vystřihovánky nebo papírnické potřeby.

Na poslední adventní neděli pro vás v Kaštanu připravili celodenní program, zahrnující divadlo, dílny, koncerty a další akce. Vstup je zdarma. Podrobný program zde.

advent cover

Na neděli 13. listopadu připravilo Živé město dílnu, kde se budou vyrábět draci z papíru a ze dřeva. Dílna se uskuteční od 11:00 do cca 14:30 v kavárně kina Dlabačov. Odpoledne následuje pouštění draků na Ladronce, sraz je v 15:00 u tramvajové zastávky Vypich. Mezitím mohou účastníci poslat děti na divadlo, které bude od 14:00 v kinosále.

Základní materiál na dílnu zajistí pořadatel (za symbolický poplatek cca 50 Kč), přineste si ale nůžky, nožík, dlouhý provázek nebo vlasec a vodovky a štětce, ať si draky můžete pomalovat.

Akce je určená dospělým a dětem s doprovodem.

draci16 1

Chodíte do kina? Pak jste určitě byli na Dlabačově. Už rok mají Břevnováci jistotu, že jim neuniknou žádné filmové novinky. V hledišti můžete potkat sousedy a příjemná kavárna ve foyer se stala častým útočištěm i místem setkávání Břevnováků. Zkrátka jsme rádi, že Dlabačov máme, přejeme všechno nejlepší a dlouhá léta! 

Chcete-li přijít oslavit první výročí, čeká vás bohatý program.

dlabacov 1

V domě Šlikova 47 vzniká nový komunitní dvorek pro děti a jejich dospělé. První setkání zahradníků ze dvorku se koná ve středu 5. října v 9.30 hodin. Více v pozvánce.

dvorek detem

Na neděli 16. října připravuje Živé město po roce další moštovací seanci. Na zahradě KC Klubovna bude mezi 13. a 18. hodinou k dispozici drtička a lis od F.H. Prager a mošt poteče proudem (loni zmoštovali asi 120 kilo jablek). Od 14. do 17. hod. se uskuteční doprovodná výtvarná dílna zejména pro děti - s lektorkou Hankou Přikrylovou si budete moct vyrobit etikety na lahve. Těšit se můžete taky na oheň, pečená jablka či pečené buřty nebo svařený cider a další dobroty. Podrobnosti zde.

Od září semafory u hotelu Pyramida a na Malovance pouze oranžově poblikávají. Mnozí občané z okolí si stěžují na problémy s přecházením, ale i průjezdem křižovatek. Vznikla dokonce petice za znovuzprovoznění semaforů: http://e-petice.cz/petitions/svetelna-signalizace-u-pyramidy-krizovatka-belohorska-x-za-strahovem-x-pod-kralovkou.html

Dle informací z tisku se radnice na základě stížností občanů rozhodla semafory znovu zprovoznit, proces však může trvat i dva měsíce. Budou semafory do Vánoc?

Číst dál: Světelná signalizace na Bělohorské

Zpíváte rádi? Maďarská zpěvačka Ágnes Kutas, kterou dobře znáte z tejnkovských slavností, vás zve na společné zpívání do Studia Citadela.

Více v pozvánce.

Zpivani s Agnes

agnes

Web je určený pro všechny občany, kteří chtějí sledovat dokumenty radnice. Můžete zde jednoduše najít, co je z nepřeberného množství úředních dokumentů zajímá; například informace o záměru výstavby, prodeje nebo pronájmu obecní nemovitosti.

Číst dál: Portál ke sledování dokumentů z radnice

V nedávno otevřeném grilu Farma Jonas ve Šlikově ulici 27 se stále něco děje. Tento čtvrtek můžete zdarma navštívit recitál DVĚ ŽICE. Vystoupí muzikanti Zoran a Petar, původem ze Srbska, žijící v Praze. Repertoár jsou známé písně mnoha zemí, včetně písní našich, slovenských, maďarských.

KDY - ve čtvrtek 22. září od 20 hodin

farma 22.09

Radnice ve snaze zapojit občany do rozhodování o budoucí podobě Prahy 6 otevřela hlasování o jedenácti projektech na vylepšení „městského parteru“, na realizaci je vyčleněn 1 milion korun. Některé návrhy jsou zajímavé, bohužel není možné připojit další nápady, například veřejné záchodky u dětských hřišť a v parcích obecně. Ale nechceme vás odrazovat, nějaká užitečná vylepšení na seznamu určitě najdete. Hlasovat můžete do 31. července.

Seznámit se s projekty a hlasovat můžete zde.

Ve Šlikově ulici 27 na místě bývalého Café Lemon je nově otevřeno! Farma Jonas nabízí pizzu z pece i jídla na grilu. Čevabčiči, pljeskavica nebo vepřový kotlet krásně voní kouřem a jsou podávány s horkými plackami, pečenými bramborami, hořčicí a zeleninovou oblohou. Burger v domácí briošce je také excelentní. Doufáme, že budou mít brzy i točené pivo. Otevřeno je každý den od 11 do 23 hodin, děti vítány.

jonas 2

jonas

Naši spřízněnci z iniciativy Nesedím, sousedím zvou na tradiční sešlost, která se koná v neděli 5. června od 15 hodin v parku vedle Břevnovského kláštera. Kdyby lilo, je možné se přesunout na husitskou faru v činžáku kousek odtud.

piknik

Již rok se naši sousedé snaží o revitalizaci místa v parku u tzv. Plivátka na Břevnově v blízkosti Tejnky. Projekt má velkou podporu, ale aby byla tato podpora průkazná i pro Prahu 6, připravili na webové stránce formulář - seznam podporovatelů projektu. Městská část Praha 6 si před touto investicí potřebuje být jista, že projekt obnovení Plivátka není akce několika sousedů bydlících u Plivátka. Pokud svým podpisem Plivátko podpoříte, pomůžete realizaci tohoto bohulibého projektu.

Formulář na podporu projektu najdete v dolní části stránky www.plivatko.com/o-planu-obnovy-plivatka/
Další informace na: www.facebook.com/plivatko/.  

O historii Plivátka si přečtěte zde.

Břevnovská iniciativa Nesedím sousedím iniciuje vznik komunitního centra v naší čtvrti. Rádi tlumočíme jejich výzvu:

Milí a milé sousedící! Máme velký sen, a to vybudovat pro nás pro všechny komunitní centrum. Pro malé, velké, mladé, staré. Budeme moc rádi, když se do toho snu zapojíte. Co byste v komunitním centru chtěli (dělat)? Jak by mělo vypadat? Kde by mělo být? Stačí vyplnit dotazník (a kdybyste někdo měli pár milionů navíc, tak se taky hodí:). Díky!

Dotazník k vyplnění najdete také zde: https://docs.google.com/a/centrumlocika.cz/forms/d/12CGk1u4MlShZNPR2yeclcibGeXx20oG0WrfiFfEF2aM/viewform?edit_requested=true

V Říčanově 19 už si zase můžete dát kávu nebo sklenku dobrého vína a při té příležitosti zajít zdarma na výstavu. Až do 24. června jsou vystaveny skleněné objekty Martina Hlubučka. Otevřeno je od středy do pátku od 15 do 21 hodin, v sobotu 12 - 21 a v neděli 12 - 18 hodin. 

cafe bistro novehlubucek

Spolek Poutní cesta Hájek soutěží o finanční podporu Institutu pro památky a kultury na obnovu zřícené XVIII. kaple. Chcete-li je podpořit, hlasujte na www.mamevybrano.cz pro projekt číslo 002. Za pomoc předem děkují.

kaple

Letos se otevřou uliční restaurace v sobotu 21. května. V Břevnově můžete ochutnávat domácí speciality v parku Královka a na prostranství u pítka v Tejnce. Podrobnosti na www.zive-mesto.cz.

V sobotu 21. 5. se v souvislosti s devadesátými narozeninami Strahovského stadionu koná hned několik akcí.

Číst dál: Strahovský stadion slaví - přidejte se

Městská knihovna Praha, pobočka Bělohorská, zve na dvě květnové přednášky:

Ve čtvrtek 12.5. v 17:00 PÉČE O DUŠICo potřebujeme ke spokojenému životu a čeho se vyvarovat? Přednáší Mgr. Petr Hudlička, klinický psycholog a psychoterapeut. Vstup volný.


V úterý 17.5. v 17:00 ZMIZELÝ BŘEVNOV. Pohovoří pan Pavel Šaur. Vstup volný, počet míst omezen.

Přednáška doplňuje výstavu Muzea hl.města Prahy BŘEVNOV - VE STÍNU KLÁŠTERA, HRADČANŮM NA DOHLED od 4.5.- 30.10. Koná se v muzeu Na Poříčí 52, Praha 8, denně otevřeno kromě pondělí 9 -18 hodin.

Máte rádi Břevnov? Možná vás potěší Facebooková stránka Potulný Břevnovan, kde najdete aktuální fotky z naší čtvrti. Tejnka je také na Instagramu: čerstvé fotky z dění v Tejnce a okolí najdete zde.

Sdružení Tejnka

         Napište nám

@