Sdružení Tejnka založila v roce 2000 skupina sousedů z pražského Břevnova. Jeho posláním je udržet jedinečný ráz této "vesnice ve městě" a přispívat k jejímu zvelebení.

V pátek 14. dubna se konala další sousedská tančírna, tentokrát v krásném prostředí Klášterní sýpky v areálu Břevnovského kláštera. Šenk nabídl velký sál k tanci, výčep k posezení a venkovní zahrádku pro kuřáky, pejskaře a milovníky čerstvého vzduchu. K poslechu hrály spřátelné kapely Zlatý hřib a The Craps.

 

Zatímco domácí Zlatý hřib ve složení Daniel Flek, Kristian Flek a Philippe Leforestier návštěvníky příjemně naladil, The Craps je zvedli ze židlí. Jejich covery starých punkových a jim podobných hitů od Ramones, Iggy Popa, Bowieho, Waitse a dalších zněly v uších ještě dlouho po skončení koncertu.

 

Děkujeme kapelám za nasazení, personálu Sýpky za shovívavost (bylo to fakt nahlas), návštěvníkům za super atmosféru a Renatě Fišerové za krásné fotky.

tančírna pozvánka jpg

 ______________________________________________________________________________________

Další informace z Tejnky a okolí

Informace o činnosti sdružení a místních akcích najdete v kronice. O místech, která byste neměli minout, si přečtěte v oddělení pro výletníky, historii Břevnova najdete v sekci Z minulých časů. O chystaných stavebních a jiných projektech v Břevnově píšeme v sekci Břevnovské kauzy. Na fotografie z minulosti i současnosti se podívejte ve fotogalerii, najdete nás také na Instagramu. Fotky z toulek Břevnovem najdete také na stránkách Potulného Břevnovana. Starší články a informace najdete zde. Chcete-li mít aktuální zprávy, přidejte se k nám na Facebooku. Víte-li o zajímavé břevnovské události, kterou byste chtěli prostřednictvím našeho webu propagovat, napište nám na tejnka@tejnka.cz

Zásady zpracování osobních údajů ve Sdružení Tejnka

Sdružení Tejnka

         Napište nám

@