Sdružení Tejnka založila v roce 2000 skupina sousedů z pražského Břevnova. Jeho posláním je udržet jedinečný ráz této "vesnice ve městě" a přispívat k jejímu zvelebení.

Chladné počasí zahnalo sportovně založené Břevnováky do tělocvičen. Možností, kde si v naší čtvrti můžete protáhnout tělo, je mnoho.  Stačí si vybrat podle vlastních preferencí. Chcete celý kurz nebo jednotlivou lekci? Menší skupinu, hromadné cvičení nebo individuální hodinu? Cvičení jen pro ženy? Komfort nebo lidové ceny? Přinášíme přehled sportovišť, která jsme sami vyzkoušeli.

 

Nedaleké Pilates & Flow na Bělohorské 39 nabízí podvečerní a večerní pilates, druhá tělocvična je určena pro posilování na strojích. V nabídce jsou i privátní lekce nebo cvičení pro menší skupiny 2-5 účastníků.

Sokol Břevnov (Heleny Malířové 279/14)  nabízí celou škálu cvičení od aerobiku, jógy a pilates přes florbal, stolní tenis nebo zdravotní cvičení až po moderní tanec a nový cirkus. Nevýhodou je, že není možné objednat jednotlivou lekci, kurzy trvají celý školní rok. V přepočtu na jednotlivou hodinu je ale kurzovné nízké a zájemci mohou přijít na ukázkovou hodinu zdarma.

Za lidové ceny si můžete zacvičit také v Nesedím, sousedím. Zpravidla je nutné objednat celý kurz, ale cvičení pro seniory a běhání se platí za jednotlivé lekce.

Studio Barre na Patočkově 2386/83 je luxusní fitness s odpovídajícími cenami, za své peníze ale dostanete intenzivní tréning v exkluzivním prostředí. Platí se za jednotlivé lekce.

Na Bělohorské 126 najdete také pobočku sítě Contours, která nabízí fitness pouze pro ženy. Tomu odpovídá jak velikost posilovacích strojů, tak tréninkové plány a specializovaná cvičení, vedená trenérkami - ženami.  Ani zde není možné koupit jednotlivou lekci, pořídit můžete členství od jednoho měsíce do 2 let, v nabídce je zkušební týden zdarma.

TJ Slavoj Břevnov s tělocvičnou na Malovance má oddíly míčových sportů, všesportovní oddíly pro děti a nabízí i několik typů cvičení pro ženy, na která je možné za příjemné ceny koupit jak permanentku, nebo zakoupit pouze jednotlivou lekci.

Pohybové aktivity pro veřejnost nabízí také Sportovní klub Hradčany kousek od točny Dlabačov. 

Většina sportovních center nabízí také možnost pronájmu tělocvičny pro soukromé účely.

Z výše uvedeného přehledu je jasné, že ani v zimě se není na co vymlouvat: možností sportovního vyžití v Břevnově je opravdu hodně.

______________________________________________________________________________________

Další informace z Tejnky a okolí

Informace o činnosti sdružení a místních akcích najdete v kronice. O místech, která byste neměli minout, si přečtěte v oddělení pro výletníky, historii Břevnova najdete v sekci Z minulých časů. O chystaných stavebních a jiných projektech v Břevnově píšeme v sekci Břevnovské kauzy. Na fotografie z minulosti i současnosti se podívejte ve fotogalerii, najdete nás také na Instagramu. Fotky z toulek Břevnovem najdete také na stránkách Potulného Břevnovana. Starší články a informace najdete zde. Chcete-li mít aktuální zprávy, přidejte se k nám na Facebooku. Víte-li o zajímavé břevnovské události, kterou byste chtěli prostřednictvím našeho webu propagovat, napište nám na tejnka@tejnka.cz

Zásady zpracování osobních údajů ve Sdružení Tejnka

Sdružení Tejnka

         Napište nám

@