Sdružení Tejnka založila v roce 2000 skupina sousedů z pražského Břevnova. Jeho posláním je udržet jedinečný ráz této "vesnice ve městě" a přispívat k jejímu zvelebení.

Jaký bude osud bývalého fotbalového hřiště, které se ocitlo v obklopení sídliště La Crone? (Pozor, nezaměňovat s hřištěm přes ulici, kde začíná působit nový klub Union Břevnov.) Majitel pozemku předložil plán, který počítá se čtyřmi objekty o výšce dvou, tří a čtyř pater. Dokumentace obsahuje i zákresy, které srovnávají výškovou hladinu chystaných domů s okolní zástavbou (La Crone). A světe div se, střechy stávajících i uvažovaných budov zařezávají jak podle pravítka. To je dílo hodné kouzelníka, neboť hřiště TJ Břevnov (respektive FC Dragoun), kde mají nové domy vzniknout, převyšuje o čtyři až šest metrů okolní terén. Klamavý dojem umožňují pohledy z míst, umístěných pod strahovským kopcem – s troškou přehánění lze říct, že odtud není vidět ani Televizní věž. Stačí se však na stejnou situaci podívat odjinud (ze střešovického hřebenu, Petřínské rozhledny, břevnovské pláně či Strahovského stadionu) a je zřejmé, že Park Ladronka, jak developer svůj projekt nazval, vytváří na horizontu novou dominantu. Budeme proto držet palce našim sousedům z La Crone, kteří na tuto nesrovnalost upozornili, a nyní usilují o dosažení nápravy.

O zániku legendárního fotbalového hřiště Dragoun Břevnov si přečtěte zde.

dragounpanorama

Další informace z Tejnky a okolí

Informace o činnosti sdružení a místních akcích najdete v kronice. O místech, která byste neměli minout, si přečtěte v oddělení pro výletníky, historii Břevnova najdete v sekci Z minulých časů. O chystaných stavebních a jiných projektech v Břevnově píšeme v sekci Břevnovské kauzy. Na fotografie z minulosti i současnosti se podívejte ve fotogalerii, najdete nás také na Instagramu. Fotky z toulek Břevnovem najdete také na stránkách Potulného Břevnovana. Starší články a informace najdete zde. Chcete-li mít aktuální zprávy, přidejte se k nám na Facebooku. Víte-li o zajímavé břevnovské události, kterou byste chtěli prostřednictvím našeho webu propagovat, napište nám na tejnka@tejnka.cz

Zásady zpracování osobních údajů ve Sdružení Tejnka

Sdružení Tejnka

         Napište nám

@